Działalność

Angażujemy się w działalność charytatywną bo uważamy, że dziennikarstwo to zawód zaufania społecznego, że w życiu trzeba mieć ideały, a jeśli coś już mamy zarówno w sferze wiedzy, doświadczeń jak i zasobów finansowych, to warto się tym podzielić z innymi. Dlatego wraz z Kapitułą Nagrody Dziennikarzy skupiającą przedstawicieli największych mediów działających na terenie Małopolski organizujemy konkurs Dziennikarz Małopolski a nagrody wręczamy na corocznym Balu Dziennikarza, który odbywa się w maju w Centrum Kultury i Sztuki Manggha. Od kilku lat wspieramy ognisko wychowawcze - grupę wsparcia dziennego działającą na krakowskim Kazimierzu. Ufundowaliśmy już dzieciom między innymi ogródek z placem zabaw, komputery i telewizor z dekoderem satelitarnym. Od tego roku dzieci z ośrodka otrzymają stypendia tak by mogły rozwijać swoje uzdolnienia i wykorzystać własny potencjał intelektualny, dzisiaj ograniczany przez brak pieniędzy.